Clinics

Behandelstrategieën van de elleboog

Deze clinic is gericht op de behandeling van de meest voorkomende elleboog pathologieën. Na deze dag ben je op de hoogte van zowel de conservatieve- als de operatieve behandelmogelijkheden. Daarnaast praktische tips en tricks die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Meer informatie

"Handspalken, de basis"

De workshop is ontwikkeld voor fysiotherapeuten en ergotherapeuten met beperkte ervaring in het vervaardigen van spalken. Eerstvolgende datum: 25-02-2023

Meer informatie

Sensibiliteit en somatosensorische revalidatie

Wij organiseren de workshop “Sensibiliteit en somatosensorische revalidatie”. Deze workshop is ontwikkeld voor handfysio- en ergotherapeuten die meer kennis op willen doen in het herkennen en behandelen van patiënten met neuropatische pijn.

Meer informatie

Ergotherapeutisch handelen in de keten

In deze workshop gaan we samen aan de slag mogelijkheden van ergotherapie binnen de handtherapie te verkennen en een duidelijk overzicht te creëren van alle behandelmodellen, interventies(meer activiteit gericht) en strategieën die je kunt toepassen bij patiënten met schouder-, elleboog- en handaandoeningen tijdens je behandeling.

Meer informatie

Meetmethoden, preventie en behandelstrategieën van hand- en polsoedeem

Oedeem is vijand nummer 1 in de handtherapie en frequent een zeer belemmerende factor in herstel. Het doel van deze cursus is om de handtherapeut een theoretische basiskennis op te laten doen en een flink eind op weg te helpen in de verschillende behandel, - en meetmethoden. Kortom: “Wanneer moet ik wat doen en op welk moment?”.

Meer informatie

Ulnaire Polspijn

Deze clinic ulnaire polspijn is bestemd voor fysiotherapeuten en ergotherapeuten die over meer kennis en vaardigheden willen beschikken bij de (na)behandeling van patiënten met ulnaire polsklachten. Op een zaterdag in 2022 organiseren wij deze clinic weer. U kunt zich inschrijven via de module op onze website.

Meer informatie

“Thumbs up!" Masterclass duim

Deze masterclass zorgt voor het opfrissen van de anatomie, biomechanica, pathologie en het klinisch redeneren met betrekking tot de duim. Direct toepasbare kennis en praktische vaardigheden en een update van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen rondom de duim. Kortom een module die onmisbaar is als praktiserend handtherapeut.

Meer informatie

Clinics op maat

U vraagt wij draaien! Ook voor handtherapie clinics en workshops die aansluiten op een specifieke behoefte of hulpvraag van uw team of organisatie kunt u bij ons terecht. Samen stemmen we uw wensen en onze invulling van een passende scholing op elkaar af. Diverse werkvormen zijn hierin mogelijk, variërend van collegevormen tot hands-on praktijklessen en alles daartussen in.