Over ons

Specialisten in handtherapie

Xpert Handtherapie Onderwijs is de onderwijstak van Xpert Handtherapie, een landelijke keten van locaties waar gespecialiseerde therapie wordt geboden door fysiotherapeuten en ergotherapeuten, specifiek voor de bovenste extremiteit (schouder t/m hand).

Xpert Handtherapie werkt nauw samen met Xpert Clinics Hand- en polszorg en Xpert Clinics Revalidatie en biedt de patiënt, indien nodig, een complete keten van zorg en altijd een oplossing voor een bestaande klacht, conservatief en/of operatief. 

Wilt u meer weten over Xpert Clinics en/of Xpert Handtherapie, kijk dan op onze websites.

Xpert Handtherapie onderscheidt zich door focus en specialisatie, door behandeling volgens multidisciplinaire (fysio en ergo) behandelconcepten, door uitkomstmetingen volgens Internationale (ICHOM) standaard en door continue ontwikkeling op basis van wetenschap en innovatie. Dit geven wij vorm samen met het Erasmus Medisch Centrum en de HandWristStudyGroup.
Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier.

Wij zijn trots op onze expertise en de resultaten die we hiermee bij patiënten kunnen bereiken. Wij zien het als onze opdracht om niet alleen uitstekende zorg te leveren maar ook een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van hand- en polszorg in Nederland. Op die manier maken wij niet alleen onze patiënten beter, maar maken we samen ook de hand- en polszorg in Nederland beter, en daar worden nog meer patiënten beter van. 

Dit doen wij door middel van een standaard aanbod scholingen, maar ook met diverse maatwerk oplossingen op basis van specifieke wensen of een specifieke doelgroep. 

Onze artsen en therapeuten zijn gepassioneerde professionals die de liefde voor het vak en de expertise graag overbrengen. Hier vindt u de lijst met collega’s die dit jaar een bijdrage leveren aan ons onderwijs.

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Bij voorkeur via email. Voor telefonische afstemming maken wij graag een belafspraak via email.

 

Vacatures

Wilt u samen met ons bijdragen aan de vrijheid van een ander? Wilt u uzelf ontwikkelen als specialist op zowel kennis als persoonlijk vlak? En wilt u onderdeel worden van een super leuk team? Vind uw nieuwe baan of stage via onze website

 

Opleidingscommissie

De coördinatie van alle scholingen ligt bij het onderwijsteam:

 • Nienke Meinema-Sanders
  • Coördinator Xpert Handtherapie Onderwijs
  • Fysio- en handtherapeut CHT-nl
  • Manueel therapeut MSc
 • Gwen Franssen
  • Medewerker Xpert Handtherapie Onderwijs
  • Fysio- en handtherapeut CHT-nl

 

Verschillende, enthousiaste docenten, met een goede afwisseling theorie en praktijk.
Deelnemer Allround Opleiding Handtherapie
Goede onderbouwde kennis en docenten met didactische vaardigheden.
Deelnemer Allround Opleiding Handtherapie
De voorbereiding, organisatie en vakinhoudelijke kennis bij docenten vielen op.
Deelnemer Allround Opleiding Handtherapie
De docenten weten veel van het vak, doordat ze er in de praktijk ook veel mee werken.
Deelnemer Allround Opleiding Handtherapie
De kennis en ervaring van de docenten zijn een pluspunt.
Deelnemer Allround Opleiding Handtherapie
De lesstof is goed bruikbaar en direct toepasbaar in de praktijk.
Deelnemer Allround Opleiding Handtherapie

CRKBO

Wij zijn CRKBO geregistreerd. Wij zijn een onderwijsinstelling die voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.