Ergotherapeutisch handelen in de keten

Algemene informatie  

Wij organiseren de workshop: “Ergotherapeutisch handelen in de keten”.

Deze vindt plaats op 25-06-2022 te Utrecht.  

Ergotherapeuten leren tijdens de opleiding tot handtherapeut veelal fysiotherapeutische principes en technieken. En door de veelzijdigheid van dit mooie beroep is het soms ook lastig om het overzicht over wat je allemaal kan doen te bewaren. Want een hand-ergotherapeut is natuurlijk veel meer dan iemand die goede spalken maakt.   

In deze workshop gaan we samen aan de slag mogelijkheden van ergotherapie binnen de handtherapie te verkennen en een duidelijk overzicht te creëren van alle behandelmodellen, interventies(meer activiteit gericht) en strategieën die je kunt toepassen bij patiënten met schouder-, elleboog- en handaandoeningen tijdens je behandeling. Zodat jij samen met je cliënt het meeste uit de behandeling kan halen.  

Doelgroep  

Deze workshop is ontwikkeld voor hand-ergotherapeuten die meer kennis op willen doen van de verschillende behandelmodaliteiten in de gehele bovenste extremiteit.  

Accreditatiepunten

De clinic “Ergotherapeutisch handelen in de keten" heeft de volgende accreditatie:

ADAP

7 punten

Behalen certificaat 

Voor het behalen van je certificaat dien je de voorbereidende opdracht uit te voeren, actief aanwezig te zijn bij de gehele scholing en de evaluatie in te vullen.  

Voorbereidende opdracht 

Uiterlijk 6 weken voor de workshop ontvang je de voorbereidende opdracht. Deze opdracht dient uiterlijk twee weken voor de workshop te zijn gemaild naar onderwijs@xperthandtherapie.nl. Wanneer je voldoet aan de voorwaarden voor het behalen van je certificaat worden de accreditatiepunten toegekend.

Programma (09:00 tot 13.00)  

Ochtend  

  • Ontvangst (registatieen koffie/thee)  
  • Theorie  
  • Koffiepauze  
  • Praktijk  
  • Lunch  

Duur van de workshop

1 dagdeel, a 4 uur.  

Kosten

€200,- 

Aanmelden

Aanmelden voor de Ergotherapeutisch handelen in de keten kan via het inschrijfformulier